Regisztráció

Dia-wellness Zserbó

Dia-wellness Zserbó

  • Könnyű
  • Vigváriné Tóth Mariann
    90+ perc
  • 2021-04-02
    172.04 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 172.04
kJ: 723.18
Szénhidrát: 27.68
Amelyből cukrok: 13.79
Zsír: 5.6
Amelyből telített zsírsavak: 0.31
Rost: 21.29
Fehérje: 3.77
Só: 0.04
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 84 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 30
    dkg
    Dió (általános)
  • 28
    dkg
    Margarin, sütő (általános)
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 2
    db
    Tojássárgája (általános) 1 db
  • 3
    dkg
    Élesztő (általános)
  • 3
    dkg
    pudingpor RUF vanília ízű
  • 760
    dkg
    KAJSZI LEKVÁR DIA-WELLNESS PALEO
  • 43
    dkg
    PORCUKOR HELYETTESÍTŐ DIA-WELLNESS
  • 3
    dkg
    Búzasikér DÉNES-NATURA BÚZASIKÉR
  • 35
    dkg
    liszt Dia-Wellness Lisztkeverék 50 % liszt
  • 15
    dkg
    liszt Dia-wellness CH-10 lisztkeverék
  • 1.8
    dl
    MANDULAITAL ALPRO CUKORMENTES
  • 3
    dkg
    kakaópor SPAR holland
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Zserbó

35 dkg dw 50es liszt
15 dkg dw ch-10 liszt
2 evőkanál búzasikér
20 dkg margarin
3 evőkanál dw porcukor helyettesítő 
2 tojás sárgája
1 egész tojás
3 dkg élesztő
1.75 dl cm mandulatej

Töltelék:
30 dkg darált dió
15 dkg dw porcukor helyettesítő
3 dkg dw 1:4 édesítő
Dw kajszilekvár (2 üveg kb)

Csokimáz:
Gőz fölött:
8 dkg margarin
8 dkg porcukor helyettesítő
2 ek kakaópor
2 ek vaníliás pudingpor
1 ek mandulatej
Összeolvasztani és kész.

Méret: hagyományos gáztepsi

A margarint a lisztekkel és a sikérrel elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk.
A tej egy részébe teszük egy evőkanál porcukor helyettesítőt és belemorzsoljuk az élesztőt.

A margarinos liszthez adjuk a maradék 2 ek porcukor helyettesítőt, a tojásokat, az élesztős tejet és a maradék tejet is.
Kidolgozzuk (én robotgéppel dolgoztattam ki), 4 gombócot készítünk.

A tepsibe sütőpapírt tettem, erre jön az első lap, lekvár, dió, 2.lap, lekvár,dió, 3.lap, lekvár, dió, majd a 4.lap.

Mivel ez egy korábbi sima lisztes, cukros zserbó recept és ott 1 óra pihi a tepsibe sütés előtt, ezért most is így tettem.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a sütit megszurkáljuk egy villával és kb 30-35 perc alatt megsütjük.

A tetejére teszük egy masik tepsit, atforditjuk, lehúzzuk a papirt, tepsi rá, átfordít. 

Tetejére csokimáz.